“МБус” взе автогарата в Карнобат на концесия

П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

27. 01. 2009 г.

МБус” взе автогарата в Карнобат на концесия

Над 1 млн. лв. ще инвестира бургаският превозвач за 35 години

 

Общо 1 млн. и 800 хил. лв. ще инвестира в ремонт и модернизация на автогарата в Карнобат бургаската транспортна компания “М-БУС” ООД. Фирмата спечели конкурс за отдаването на автогарата на концесия за срок от 35 години. Съгласно договора, превозвачът ще направи основен ремонт на сградата, ще инвестира в изграждането на нови сектори за автобуси и пътници, както и в благоустрояване на прилежащите паркинги и терени.

Ремонт на автогарата в Карнобат не е правен, откакто е построена преди повече от 30 години. Покривът на сградата тече, дограми липсват, а канализацията е в окаяно състояние.

“За да осигурим по-нормални условия на пътниците, първоначално ще инвестираме в модернизация на сградата. Едва след това ще можем да мислим за обновяване на автопарка с по-екологични и комфортни автобуси”, каза управителят на “М-БУС” ООД , Румен Христов.

През настоящата година ще бъдат вложени близо 100 000 лв в поставянето на нова термо и хидроизолация на целия покрив, както и в изграждането на нова вътрешна канализация за отпадни води и водопроводна инсталация.

Следващите няколко години предстои сградата на автогарата да бъде изцяло санирана, а пътническият салон и помещенията към него да бъдат преустроени. Това включва изграждането на обособена чакалня за пътници, на каси за продажба на билети и карти, информационни гишета, електронни информационни табла, както и на помещение за багаж и стая за майки с малки деца.

Поставяне на ново парково осветление, изграждане на външен водопровод за поливане на зелените площи и нови тротоарни настилки, са част от инвестиционната програма на “ “М-БУС” ООД. За по-голямо удобство на пътниците се предвижда да бъдат изградени и тротоарни подходи до всеки автобус.

 

 

 

 


Времето
в
Карнобат

21 °C

Частична облачност

вятър 15 км/ч

2021-06-15 4 | 17 °C
2021-06-16 11 | 21 °C
2021-06-17 11 | 25 °C
2021-06-18 13 | 23 °C